Inschakelstroom Begrenzer

Ik schakel de spanning van mijn hobbytafel altijd uit na gebruik. Nu was de schakelaar kapot gegaan van de inschakelstroom van de vele schakelende voedingen (contacten blijven plakken). Na het vervangen van de schakelaar heb ik dan besloten er een inschakelstroom begrenzer tussen te zetten. Hiervoor heb ik een aangepast schema van CircuitsOnline gebruikt.

Nadat de weerstanden bij mijn scheidingstransformator een keer uitgebrand waren vertrouwde ik het schema niet meer zo. Daarom heb ik er een thermische beveiliging aan toegevoegd die alles uitschakelt als de weerstanden te warm worden.

De schakeling heb ik ingebouwd in een behuizing van een op afstand bedienbaar stopcontact. De onderdelen zitten vast met lijm en tyraps.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.