DC Dummyload

Dit project ben ik een hele tijd geleden begonnen maar door tijdgebrek niet gepost. De bedoeling van dit project was een simpele regelbare belasting te maken voor voedingen te testen. Als extra’s is er een stroom, spanning en temperatuurmeter bij in gezet.

Het vermogen wordt in 8 2N3055 transistoren opgestookt. Elke tor wordt apart aangestuurd en de stroom apart ingelezen in de pic. Op deze manier kan de pic controleren of alle torren het nog doen en eventueel de belasting uitschakelen.

aansturing

transistoren

transistoren

Langs het koelprofiel zitten 2 ventilatoren die lucht door de gleuven trekken, verder wordt de temperatuur ook ingelezen door de pic. Als het koelprofiel te warm wordt dan word de belasting uitgeschakeld.

 

Schema’s pic print:

schema picprint

schema picprint

pic print

De voeding die ik hier gebruikt heb komt uit een hub (waarvan ik deze behuizing ook heb gehaald).

 

De displays die ik gebruikt heb zijn dezelfde als ik in men scheidingstransformatoren V2 en V3 heb gebruikt. Aangezien dit project er eerder was heb ik deze gewoon overgenomen voor de andere 2 projecten.

Dtisplay

Frontpaneel klaar:

Frontpaneel

In werking:

in werking

De spannings- en temperatuurmeting werkt inmiddels al probleemloos. Voor de stroom meting moet ik nog uitzoeken hoe die MAX186 moet uitlezen. Hier heb ik helaas nog geen tijd voor gehad.

De code zal ik posten als die project compleet klaar is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.