12V 25A Voeding

Om mijn LED trapverlichting controllers te testen, heb ik een stevige 12V voeding nodig. Hiervoor gebruik ik een SP-320-12 van meanwell. Deze heeft echter schroefverbindingen wat het niet erg makkelijk maakt op een labtafel en heeft  geen uitlezing van de stroom. Om dit op te lossen heb ik de voeding in een behuizing gebouwd met een meter erbij voor de stroom en spanning.

De meter die ik heb gebruikt, is een goedkope van op AliExpress: DC 0-100V 30A 50A Dual Digital Voltmeter Ammeter Panel with DC 50A/75mV Shunt LED Red Display

Alles gemonteerd in de behuizing (Hammond 1598JSGYPBK):

Om de spanningsval over de bedrading te beperken heb ik meerdere draden parallel gezet:

Front paneel aansluitingen:

De banaanconnectoren zijn speciale connectoren die 25A aankunnen. (Rood: Farnell 1698956 en Zwart: Farnell 1698957). Standaard connectoren hebben een grote kans te smelten in deze applicatie.

In de achterkant van de behuizing heb ik wat gaten gemaakt voor airflow. Hier wordt de lucht aangezogen en deze wordt dan vervolgens door de ventilator in de top van de voeding naar buiten geblazen. Om te voorkomen dat de lucht hier intern gaat circuleren, heb ik hier ook een opstaande rand gemaakt. Deze sluit met het deksel af. In het deksel zijn ook weer luchtgaten gemaakt.

Frontpaneel:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.