Speakon Muur Connectoren + TV Audio Opstelling

Voor mijn woonkamer had ik audio connectoren nodig die ingebouwd zitten in de muur. Deze wou ik in dezelfde stijl als mijn Niko stopcontacten. Echter vond ik de connectoren die Niko in het assortiment heeft niet zo mooi. Daarom heb ik zelf wat gemaakt.

De basis is een blind plaatje van Niko (122-76901).

In het midden van dit plaatje heb ik met een trappenboor een gat geboord en een speakon connector langs achter ingelijmd.

Voor bij de versterker heb ik een 8 polige variant gebruikt. Omdat hier meer kracht op komt te staan heb ik deze wel geschroefd.

Geïnstalleerd:

Bij de bedrading heb ik ervoor gezorgd dat er 3 mogelijke setups gebruikt kunnen worden. Als er een andere setup gebruikt wordt, dan worden de juiste speaker connectoren automatisch met de versterker verbonden. Dit heb ik gedaan door alles slim te bedraden.

De 3 mogelijke setups:

Blauw = TV; zwart zijn de speakers

Dit geeft de volgende connectoren in de muren:

De letters zijn speakers en de cijfers connectoren voor de versterker.

De bedrading ziet er dan als volgt uit:
Connector 1 Pin 1-2 -> Connector C
Connector 1 Pin 3-4 -> Connector D
Connector 1 Pin 5-6- > Connector A
Connector 1 Pin 7-8 -> Connector B
Connector 2 Pin 1-2 -> Connector E
Connector 2 Pin 3-4 -> Connector A & F
Connector 2 Pin 5-6- > Connector D &  G
Connector 2 Pin 7-8 -> Connector C & H

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.