Steinel Gluematic 3002 – Modificatie

Ik heb een Steinel Gluematic 3002 lijmpistool. Dit werkt redelijk goed, maar een groot minpunt van dit lijmpistool is de veel te stugge aansluit kabel. Deze zorgt er zelfs voor dat het omvalt door de kracht van de kabel.

Om deze reden heb ik beslist om de kabel te vervangen door een meer flexibele. Bij 1 van mijn leveranciers vond ik silicone rubber kabel. Deze is zeer flexibel, en is ook bestand tegen hogere temperaturen. Dit heeft als grote voordeel dat deze niet beschadigt als ik per ongeluk met de hete nozzle van het lijmpistool ertegen kom.

Na het openen van het lijmpistool bleek het heel eenvoudig te zijn om de kabel te vervangen. De trekontlasting was niet aangegoten en de draden van het verwarmingselement waren gewoon aan de netsnoer draden geknepen.

Vervangen:

Na deze modificatie is het veel aangenamer werken met het lijmpistool.

1 ping

  1. […] Deel 1 in deze serie […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.