Reflow oven Update

Ik heb het oude thermokoppel eruit gehaald en dat van mijn multimeter op die plaats gehangen en heb besloten het los te laten hangen, zodat ik het dicht bij de print kan hangen tijdens het reflowen.

Thermokoppel

 

Ik heb nu de PID regeling werkend en heb er een reflow cyclus in geprogrammeerd. Na een keer testen bleek dat de elektronica veel te warm werd. De seriële interface werkte opeens niet meer (ik vermoed door afwijking van het kristal door de warmte) en het lcd werd op een keer even zwart.

Ik had eerst een fan van een oude intel processor vanboven in de kast hangen maar deze voldeed dus niet. Nu heb ik deze vervangen door 2 50mm fans.

Fans

Het probleem is nu dat deze meer stroom trekken dan die cpu cooler fan. Daarom heb ik nog een tweede voedingsprintje ontworpen dat er bij in komt. De fans kunnen dan nog steeds door de controller in en uitgeschakeld worden. Met een potmeter kan de spanning geregeld worden. Ik heb gekozen voor een geschakelde spanningsregelaar om niet nog meer warmte te creëren in het elektronica gedeelte.

Fan Voeding Fan Voeding pcb

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.