IN-14 Nixie-klok

Nadat de elektronica van mijn vorige nixie klok af was had ik al snel zin om er nog 1 te maken. Het heeft nog wel een hele tijd geduurd maar eind vorig jaar heb ik 6 IN-14 nixie buisjes gekocht voor nog een tweede klok.

Het opzet is grotendeels hetzelfde, alleen heb ik er hier geprobeerd alles zo klein mogelijk te houden. De complete klok bestaat uit 3 gestapelde printjes. Op het onderste printje zit de hoogspanning en de 5V voeding, de pic, real time clock en de temperatuursensor. Op het middelste printje zitten de 74141 nixie driver ic’s die aangestuurd worden door 3x 74HC595. Op het bovenste printje zitten de nixies en 2 neon lampjes.

 

Schema Bodem Print Schema Driver Print Schema Buis Print
Print Print Print

Om aan te geven wat er op de nixies staat (tijd, datum, temperatuur) heb ik deze keer wegens plaatsgebrek voor leds gekozen.

Foto Voorkant

Foto Achterkant

Foto

Als kastje wil ik deze keer de behuizing van een Ice Tube Clock van bij Adafruit namaken.

Ice Tube Clock

Display test:

Klok klaar:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.