PIC bestuurde robotwagen Update

In school hebben we de opdracht gekregen om een robotauto te maken voor de projectweek. Daarom heb ik besloten daar dit project voor te gebruiken. De projectweek is na de paasvakantie maar dan moet de hardware al af zijn zodat alleen de software nog gemaakt moet worden in die week.

Vandaag heb ik een IR nadering’s sensor gemaakt.

De sensoren die ik van Jens had gekregen bleken maar 5mm bereik te hebben dus heb ik andere gebruikt. Ik heb bij reichelt een aantal IR leds gehaald en met een TSOP1738 die ik nog had liggen heb ik nu een test versie gemaakt op breadbord. Schema:

Sensor schema

(Klikbaar)

Filmpje van de schakeling in werking:

De groene led onderaan in beeld is de uitgang.

Bron schema:

http://www.elektronicaforum.nl/trapverlichting-met-led-t3123-25.html#21564

Welke pic dat ik ga gebruiken weet ik nog niet zeker maar ik denk een 16F627. Voor de motoren aan te sturen ga ik een L293 gebruiken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.