Zonnepaneel logging

Ik was niet helemaal tevreden met de logging van de SMA omvormer van de zonnepanelen. De site loopt altijd een paar uur achter en de grafieken zijn gemiddeldes. Hierdoor had ik niet zoveel vertrouwen in de data. Na wat opzoekwerk kwam ik SBFspot tegen. Dit programma draait op een raspberry pi en leest de omvormer uit, en zend vervolgens de data door naar PVoutput.

Ik had nog een oude V1 raspberry pi 1b die niks lag te doen. Voor 99% van de projecten is deze te traag, maar voor dit voldoet deze nog. Ik heb deze vervolgens in de pachtkast ge├»nstalleerd. Om een netwerk aansluiting uit te sparen heb ik nog een usb netwerk interface toegevoegd op de pi. Op deze manier komt deze “in serie” met de netwerkkabel van de omvormer te staan.

De behuizing van de pi heb ik zelf geprint. Ik zocht eerst een din rail behuizing, maar kon er geen vinden van deze oude versie. Gelukkig kwam ik deze tegen wat ook werkte.


De ge├╝ploade metingen kunnen hier gevonden worden:

Vandaag:

Overzicht van de laatste paar dagen:

https://pvoutput.org/intraday.jsp?id=89092&sid=78959

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.