Weerstation Update

Ik heb beslist om een nieuw ontwerp te gaan maken omdat ik vrees dat de zonnecellen anders niet krachtig genoeg gaan zijn. In het nieuwe ontwerp worden geen batterijen gebruikt maar 50F 2,7V elco’s met daarachter een dc-dc converter, omdat elco’s minder snel slijten zal er niet zo snel onderhoud nodig zijn.

 

De print met de elco’s en dc-dc converter zijn nu klaar. De converter is gebaseerd op een MAX1676, met een externe diode om te kunnen werken bij nog lagere ingangsspanningen. Om de elco’s te beveiligen zijn er een aantal zenerdiode’s onder de print gesoldeerd.

 

Schema:

 

PCB:

 

Foto’s:

De hoofdprint wordt ook opnieuw ontworpen. Deze zal gebaseerd worden rond een PIC16LF1827, deze pic heeft “nanoWatt XLP” aan boord en verbruikt daardoor uiterst weinig stroom. Ook zullen de sensoren op een andere manier worden uitgelezen, waardoor deze ook maar een paar nA gaan gebruiken. Meer info hierover volgt later nog.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.