Desk Control Console

Ik heb mijn werkbureau nu uitgerust met led verlichting. Daarvoor heb ik mijn usb lcd en winamp remote control weg moeten halen. Nu is het dus tijd om een nieuwe versie van die 2 projecten te maken. Bij dit project komt ook meteen een led dimmer en ventilator sturing bij.

 

Bij de winamp remote control ga ik nu andere knoppen gebruiken. Van een van de knoppen had ik al een preview gepost.

 

De print van het usb-lcd gaat vervangen worden door een nieuwe versie, dan kan ik ook meteen de knoppen op die print aansluiten. De 2 2-kleurenleds en de led in de knop worden ook door de print aangestuurd.

Het ontwerp van die nieuwe usb-lcd versie (USB2LCD+) is hier te vinden: Link

Ik heb het printontwerp van op die site niet gebruikt omdat ik de print achter op het lcd wil moteren. Op de print komt ook een spanningsregelaar voor de backlight. Deze wil ik namelijk voeden uit een 12V voeding op mijn bureau.

Het contrast van het lcd wordt in dit schema door de pic geregeld. Dit bleek echter niet te werken. Daardoor heb ik een potmeter aan de contrast pin gehangen.

 

 

De dimmer ga ik opbouwen met een pic microcontroller. De potmeters worden aangesloten als spanningsdeler, die spanning lees ik dan in op de analoge ingang en op de uitgang komt een pwm waarde. De reden dat ik geen NE555 gebruik is dat bij deze de dutycycle niet lager dan 10% en niet hoger dan 90% gaat. En dit kan allemaal in één pic gezet worden.

 

De behuizing is opgebouwd uit 2 stukken plaatstaal van rond een cd-rom speler. Ik heb deze aan elkaar gesoldeerd en verstevigt met een stukje aluminium L profiel. De voorkant is na het uitzagen/boren van de gaten geplamuurrd en gespoten:

 

Plamuur:

Grondlak:

Eerste laag zwarte lak:

Verven klaar:

Met knoppen en lcd:

 

Achterkant lcd print:

 

De dimmer print moet nog gemaakt worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.