230V dummyload

Een tijd geleden kwam ik weer 2 losse gloeilampen tegen. Ik gebruik die wel eens om dimmers ofzo te testen, maar ik vind het vervelend dat ze niet blijven liggen en dat ze zo breekbaar zijn. Daarom heb ik besloten om deze ook maar eens in een net kastje in te bouwen.

Doordat ik blauw en rood plexi voor elkaar heb gezet wordt het licht hard genoeg tegengehouden om zelfs in de 100W lamp gewoon in te kunnen kijken.

 

Foto met de 25W lamp aan:

In het kastje heb ik aan elke kant een 74mm gat geboord. Hierop heb ik 2 stukken mesh op elkaar op geplakt. De mesh is 45° tegenover elkaar verdraaid, hierdoor komt er minder licht doorheen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.