Weerstation

Een tijd geleden kwam ik deze site tegen: http://www.bwired.nl/ Hierop staan grafieken met het verbruik van zijn woning etc. Ik dacht toen dat het wel mooi zou zijn om zo grafiekjes over het weer op mijn site te hebben, en heb daarom beslist een mini weerstationnetje te maken.

Dit weerstation heeft de volgende functies:

-Temperatuur meten

-Luchtvochtigheid meten

-Lichtintensiteit meten
Het geheel gaat op zonnepanelen werken (met batterijen voor snachts), daarom zal de batterijspanning ook gemeten worden. De gemeten waardes worden van via een 433Mhz zendertje verzonden. Binnen komt dan een pic met een ontvanger, die pic stuurt vervolgens de data door naar deze site. Hiervoor wil ik een “gehackte” sweex router gaan gebruiken.

 

De buiten unit:

Schema & pcb:

schemapcb

Foto’s:

De zonnepanelen:

Het ene paneel komt van bij Deal Extreme, het andere paneel komt van op Ebay. Het paneeltje van op Ebay was net iets duurder maar heeft veel meer opbrengst voor dezelfde oppervlakte.

Het paneel op Ebay komt vanbij solar668-solar panel

De binnen unit:

Deze is nog niet ontworpen. Wel weet ik al dat ik hiervoor een “gehackte” sweex router ga gebruiken.

Ook al is dit project nog niet af, zijn er toch al plannen voor een volgende versie. Hierop zal met ultrasoon de windsnelheid en windrichting gemeten worden. Ik weet alleen niet of mijn ouders ermee akkoord gaan dat ik dat ergens heenzet in de tuin. Het moet namelijk boven het dak van het huis uitsteken om goed te kunnen meten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.