CV-pomp schakelprint

Onze cv ketel was kapot gegaan (scheur in de ketel). Daarom moesten we een nieuwe kopen maar het probleem bij de nieuwe was dat deze allemaal maar 1 pomp kunnen aansturen (tenzij je een veel duurdere neemt).

Wij hebben hier 2 zones die apart gestuurd moeten worden. Vandaar dat ik een printje ontwerpen heb dat de signalen van de 2 thermostaten ontvangt, dit omzet naar 1 signaal om de brander aan te zetten. Van de brander komt er dan een signaal terug of de pomp moet draaien, de print kijkt dan welke thermostaat warmte vraagt en zet die aan.

De reden dat er niet gewoon relais gebruikt worden is omdat deze ketel de pomp pas een tijdje nadat de thermostaat uitslaat laat stoppen. De print zorgt er dan ook voor dat de pomp van de thermostaat die het laatste heeft aangestaan blijft draaien totdat de uitgang van de ketel laag wordt.

Om vooruit te denken heb ik 3 zone’s en een header voor een 433Mhz ontvanger voorzien. Zo kan er in de toekomst nog een derde kring worden toegevoegd en kan ik eventueel ook een draadloze thermostaat maken. De code voor de ontvanger is nog niet voorzien dus de pic zal dan geherprogrammeerd moeten worden.

Het schema:
Schema
De pcb layout:
PCB

 

Een paar foto’s:

CV-pomp schakelprint
CV-pomp schakelprint
CV-pomp schakelprint

Aansluitingen:

Aansluitingen

De code.

2 reacties

  • Patrick beek op 9 oktober 2023 om 20:26
  • Reageer

  Hallo. Vraagje is de cv pomp schakeliprint ook in de webshop te bestekken?

  1. Nee, deze heb ik niet te koop. Ik kan wel even voor je zoeken of ik toevallig er toen 2 gemaakt heb (kan wel een paar dagen duren aangezien ik een aantal dozen door moet zoeken).

   Mvg,
   Stijn

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.