VFD-Controller

Ik heb 2 vfd displays voor op kassa’s gekocht, en wil deze aan een pc hangen en met lcdsmartie besturen.

VFD Display By Keylogic

Print Links Print Midden Print Rechts

Nu was het probleem dat deze displays niet ondersteund worden. Het display is nogal een “dom” display. Het kan alleen tekst ontvangen via een seriële interface op 9600 Baud. Alleen tekst betekend dat je geen positie kan bepalen, wil je terug naar home dan moet je karakters sturen tot je daar bent.

Daarom heb ik een schakeling gebouwd die de commando’s voor een Matrix Orbital lcd vertaald naar het display constant compleet aan sturen. De schakeling werkt op basis ban een pic16F627A. De schakeling is met de pc verbonden via USB. Omdat een 16F627A geen USB ondersteund heb ik er een FT232 ic tussen gezet. Deze lag me al een tijd in de weg en zo is het USB gedeelte ook meteen foutloos geregeld. Het display is op zijn beurt met de pic verbonden via een MAX232, die kon ik eventueel uitsparen door voorbij de MAX232 op het display aan te sluiten maar ik wou aan het display niks veranderen.

Het schema van mijn controller:

Schema
(Klikbaar)

 De Code.

 Filmpje van het display in werking:

Sorry voor de slechte kwaliteit, is met mijn gsm gefilmd omdat de batterijen van de camera leeg waren.

Foto’s van de print volgen nog.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.