Voeding + en – 0-70V @ 5A – Update

Na lange tijd ben ik terug begonnen aan deze voeding. Ik heb een schema gevonden waarop ik me ga baseren voor de regeling.

schema

Ik ga dit schema niet exact volgen maar de belangrijkste dingen wel.

In dit ontwerp worden TIP142 transistoren als “eindtrap” gebruikt. Ik had MJ2955 transistoren op de koelplaat gezet dus die heb ik moeten vervangen. De nieuwe transistoren zitten zonder het L profiel op de koelplaat dus dit geeft normaalgezien een betere koeling.

Foto:

Koelplaat

De dikke elco’s die ik eerst van plan was te gebruiken heb ik geen vertrouwen meer in. 1 van de 2 is zover uitgedroogd dat het binnenwerk gewoon los zit. Daarom heb ik een printje gemaakt met 6 elco’s van 3300µF 100V. Dat geeft 9900µF per kant en dat zou genoeg moeten zijn.

Foto:

elcoprint

Volgende update wordt de analoge regelprint. Dit ontwerp is al voor 90% klaar dus deze update zal normaal gezien niet zolang op zich laten wachten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.