Etsbakverwarming

Omdat met koud etsmiddel etsen niet zo goed werkt heb ik een verwarmde etsbak gemaakt. Als verwarming’s element heb ik een verwarmingselement uit een wasmachine gebruikt. Zo een verwarmingselement is echter 2KW dus heb ik maar de helft gebruikt en dit is nog overdreven veel voor zo een toepassing dus heb ik er een dimmer opgezet. Als temperatuursensor heb ik een LM35 gebruikt. Het display dat ik gebruikt heb is een 2x7segment display (Datasheet). Als controller heb ik de PIC16F676 gebruikt. De hex file voor in de pic is hier te vinden: Link.

Het schema:
Schema

De pcb (PDF):
print

etsbakverwarming
etsbakverwarming
etsbakverwarming
etsbakverwarming

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.